Sesonkityöntekijästä rengasmyyjäksi

Kevät ja syksy ovat rengasliikkeiden kiireisintä aikaa ja rengasliikkeet ympäri Suomen avaavat joka puolivuosittain mahtavia työskentelymahdollisuuksia monille sesonkityöntekijöille. Välillä työntekijät löytyvät helposti ja välillä on haasteita, mutta joka kerta löydämme joukkoomme hyvää apua selviämään sesongin kiireestä. 

Me Lujakumilla palkkaamme sesonkiin noin 15 – 20 henkilöä joka syksy ja kevät. Työtehtäviä on sekä asennushallissa rengastöiden merkeissä sekä asiakaspalvelussa ajanvarauksen, autojen ajamisen, autojen vastaanoton ja luovutuksen parissa. 

Joka vuosi palkkaamissamme sesonkityöntekijöissä on henkilöitä, jotka erottuvat edukseen innokkuudella, oikealla asenteella ja ahkeruudella. Hymy ei hyydy kovassakaan kiireessä ja töihin tullaan hyvillä mielin tekemään päivän hommat. Usein sesonkityö on myös hyvä mahdollisuus tienata, sillä työtunteja tulee kovinkin usein enemmän kuin normaalit 8 tuntia per päivä. Vaikka sesonkityö on yleensä nimensä mukaisesti vain sesongin ajan kestävä työsuhde, saattaa meillä olla joskus tarve rekrytoinneille vahvistamaan joukkojamme. Tällöin ensisijainen väylä on rekrytoinnit sesonkimiesten joukosta. 
Moni Lujakumilla pitkään työskennellyt työntekijä on aloittanut uransa rengassesongista. Jopa moni toimipisteen vetäjä. Nämä ovat parhaita tarinoita urakehityksestä rengasalalla. 

Syksyllä 2019 saimme Turun liikkeessä joukkoomme työntekijän nimeltä Eetu Haapanen. Eetu teki työnsä aina hymyssä suin ja mallikkaasti. Yhdelle vakituisista työntekijöistämme tuli eteen muutto toiselle paikkakunnalle jolloin meille avautui paikka rekrytoinnille.

Keskusteluiden jälkeen ilmeni, että Eetu olisi innokas työskentelemään meillä sesongin jälkeenkin. Eetu koulutettiin sekä myymälätyöskentelyyn että syvemmälle rengasasennuksen ammattitaitoon kokeneiden asentajiemme toimesta. 

“Innostuin heti ajatuksesta työllistyä hyvään työporukkaan kiinnostavien työtehtävien pariin. Rengasmaailma on pintaa syvemmältä todella monipuolinen ja paikoin myös haastava paikka, sillä tuotteet ovat todella teknisiä vaikka näyttävätkin vain “mustilta ja pyöreiltä”. On mukava työskennellä talossa, jossa panostetaan työntekijöiden viihtyvyyteen ja laadukkaisiin työvälineisiin ja myytäviin tuotteisiin. Lisäksi kalusto on monipuolista ja on kiinnostava oppia ajoneuvoteollisuuden uusimmista innovaatioista rengashuoltotöihin liittyen.” kertoo Eetu. 

“Haasteita on ollut erityisesti kuorma-auton renkaiden opettelussa sekä erikoisvanneasioissa, joissa olen saanut kivasti apua ja oppia työkavereiltani. Joka päivä oppii uutta ja samalla kehityn asiakaspalvelussa uudelle tasolle. Sain heti melko paljon vastuuta myymälän hoitamisessa, mutta aina on myös tuki paikalla jos olen epävarma asiakkaan tarpeisiin vastaamisessa.” Eetu jatkaa. 

Kuten aiemmin mainittiin, on yrityksemme usean työntekijän ura alkanut vastaavalla tavalla. On hienoa nähdä miten uudet kyvyt kasvavat sisälle yrityksen arvomaailmaan ja kehittyvät työssään niin henkisesti kuin teknisestikin. Pyrimme jatkuvasti tarjoamaan työntekijöille lisää vastuita sekä itseä kiinnostavia työtehtäviä, jotta töihin tullaan mielellään ja odotetaan tulevia haasteita innokkaana. 

Mikäli olet vailla työpaikkaa ja haluat työllistyä kevääksi, hae meille kevään sesonkiin ja koe itse mukavan työporukan innostava voima! 

Tämän kevään osalta rekrytointi on päättynyt. 

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Lujakumi