Ford Nascar Torino -69 (Holman-Moody)

Tällä sivulla esittelemme asiakkaamme Louhintaliike Mäkinen Oy:n upean projektin, joka on omistajalleen Hannu Mäkiselle iso askel kohti Nascar-autojen historiaa tuotuna nykypäivään.

Me Lujakumilla olemme vastanneet renkaiden asennuksesta, mutta saaneet sitä kautta kurkistuspaikan tähän ison historian omaavaan autoprojektiin, jonka valmistumista olemme innolla odottaneet ja saaneet seurata. Alla on lyhyt kertomus autosta, sekä kuvia projektin loppuvaiheista ennen kevään 2019 ACS-näyttelyä Helsingissä pääsiäisviikonloppuna.

Auto on esillä American Car Show 2019 -tapahtumassa pääsiäisviikonloppuna, jonne kehotammekin teitä suuresti tutustumaan autoon paikan päälle. Tämä auto jättää sanattomaksi ja on nähtävä.

Tämä Ford Torino on rakennettu  yhtä ja ainoaa esikuvaa, NASCAR:n kuninkaaksikin kutsutun, Richard Pettyn ohjastamaa Torinoa mukaillen.

Petty voitti urallaan 200 NASCAR-osakilpailua ja Sprint Cupin 7 kertaa. Vain lajin toinen legenda Dale Earnhardt on kyennyt samaan määrään Sprint Cupin voitoissa.

Alkuperäinen Pettyn ajama Ford Nascar Torino on Holman-Moodyn rakentama 427 C.I moottorilla, jonka lähtökohdaksi tämäkin projekti otettiin.

Autoa on rakennettu jo hetken aikaa, mutta tällä viikolla tahti kiihtyi ja auto viimeisteltiin valmiiksi American Car Show 2019 tapahtumaan. Alla kuvia keskiviikolta ennen messuja, jolloin auto teipattiin tarkasti esikuvansa mukaiseksi ja rengastus laitettiin alle.

Renkaat, kuten melkein kaikki muukin tämän auton kohdalla on hankittua Yhdysvalloista erikoisliikkeistä.

Rengaskokoina Goodyear Eagle NASCAR-renkaissa  27.5×12.0-15 ja 28×10.0-15

Tämän auton tarina on pitkästä rakennusprojektista huolimatta vasta alussa…

Jaa tämä artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn