TPMS rengaspainevalvonta

TPMS lisää ajoturvallisuutta, koska vajaapaineisella renkaalla ajaminen heikentää auton ohjattavuutta ja tyhjentynyt rengas voi räjähtää

Rengaspainevalvontajärjestelmä eli TPMS (Tire Pressure Monitoring System) mittaa ajoneuvon renkaiden rengaspainetta jatkuvasti ajon aikana

Mikäli rengaspainevalvontaa ei nollata renkaiden vaihdon jälkeen, ilmoittaa auto virheellisistä rengaspaineista tai ei näytä rengaspaineita lainkaan. BMW:n tapauksessa rengaspaineen pääsee nollaamaan auton ajotietokoneen kautta.

Järjestelmä antaa välittömän ilmoituksen ajoneuvon näyttöön, mikäli rengaspaineet muuttuvat. Järjestelmän tarkoitus on parantaa ajoturvallisuutta ja vähentää renkaiden epätasaista kulumista sekä minimoida polttoaineen kulutusta.

TPMS on vakiovarusteena kaikissa 2014 jälkeen myydyissä uusissa autoissa, mutta se on silti pakollinen ainoastaan ensiasennusrenkaissa. Suosittelemme TPMS:n asentamista kaikkiin renkaisiin myös ensiasennusrenkaiden jälkeen: Kun saat tietää heikentyneestä rengaspaineesta heti, niin vajaapaineisella renkaalla ajettava matka lyhenee. Sillä on suora ja positiivinen vaikutus renkaan käyttöikään ja polttoaineen kulutukseen. Huomaathan, että jos ajat tyhjällä renkaalla, niin sitä ei yleensä saada enää korjattua turvallisesti. Renkaan tyhjentymisen ajoissa havaitseminen säästää siis mahdollisesti uuden renkaan hankinnasta aiheutuvat kulut.

TPMS myös lisää ajoturvallisuutta, koska vajaapaineisella renkaalla ajaminen heikentää auton ohjattavuutta. Lisäksi äkisti tyhjenevä rengas voi aiheuttaa vaaratilanteita etenkin kovissa nopeuksissa.

Huomaathan, että TPMS:llä varustettujen ajoneuvojen renkaanvaihto kannattaa teettää aina rengasliikkeessä, koska järjestelmän uudelleenohjelmointi autoon vaatii usein tähän tarkoitetun ohjelmointilaitteen ja asiantuntijan.

TPMS-rengaspainevalvontajärjestelmät voidaan jakaa kahteen eri ryhmään:

  • Suora järjestelmä, joka mittaa rengaspainetta tunnistimen kautta vanteen sisällä.
  • Epäsuora järjestelmä, joka mittaa rengaspainetta ajoneuvon ABS-kehän sensorin kautta

Järjestelmä määrittyy autonvalmistajien päätöksen mukaan, joten et voi itse erikseen valita kumpaa järjestelmää haluat autossasi käytettävän.

Jos autossasi on suora järjestelmä, on hyvä ottaa huomioon vanteita ostaessa, että vanteet ovat yhteensopivat TPMS-antureiden kanssa.

Autamme sinua mielellämme rengaspaineantureihin liittyvissä kysymyksissä! Kun uuden auton hankinta tulee ajankohtaiseksi, niin kerromme myös, mikä järjestelmä autossasi on ja miten siihen tulee varautua renkaanvaihtoja silmällä pitäen.  

Ota yhteyttä!

TPMS-hinnasto

Järjestelmän nollaus

  • Epäsuora (normaali kumiventtiili) 10 € / rengassarja
  • Suora (painetunnistinventtiili) 30 € / rengassarja

TPMS-venttiilisarjat

  • Alcar, Schrader, Sens-It alk. 180 € / sarja
  • Alkuperäinen OE Merkkikohtainen hinta

Venttiilien ohjelmointi

  • Hinta / rengassarja 64 €

Venttiilien huolto

  • Hinta / kpl 10 €

Kuinka voimme auttaa?

Täytä oheinen lomake, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pikaisesti!