Renkaiden tasapainotus Pori, Rauma ja Turku

Tasapainottamalla autosi renkaat parannat ajomukavuutta huomattavasti

Täriseekö auto tai ratti? Kuluvatko renkaasi epätasaisesti?

Jos vastasit kyllä, niin renkaiden tasapainotus on sinulle ajankohtaista. Tasapainottamalla autosi renkaat parannat ajomukavuutta huomattavasti, koska auto ei enää tärise. Säästät myös rahaa, koska renkaasi eivät kulu enää epätasaisesti, jolloin niiden käyttöikä pitenee.

Renkaiden tasapainotus:
13": 55€
14": 55€
15": 60€
16": 65€
17": 75€
18": 80€
19": 90€
20": 95€
21": 95€

(Hinnat sis. Tarvikkeet sekä alle laiton)

Miksi renkaisiin syntyy ”epätasapainoa”?

Renkaaseen kohdistuu käytössä voimia, jotka muokkaavat renkaan muotoa ja asentoa vanteella. Tämä voi aiheuttaa tärinää, kun renkaan asento on hieman muuttunut asennushetkestä. Lisäksi uusien renkaiden asennus tai tietynlaiset auton korjaukset saattavat aiheuttaa epätasapainoa, jolloin vaadittava korjaustoimenpide on renkaiden tasapainotus.

Harvinaisemmissa tapauksissa pyörät on suunnattu vääriin kulmiin, jolloin niiden kuluminen on epätasaista. Epätasainen kuluminen taas johtaa luonnollisesti siihen, että renkaisiin syntyy epätasapainoa.

Renkaiden tasapainotus on suositeltavaa tehdä aina uusien renkaiden oston sekä esimerkiksi kahden vuoden välein kausivaihdon yhteydessä. Ennaltaehkäisy on aina edullisempaa kuin syntyneen vian korjaaminen (useita satoja euroja). Mitä aikaisemmin tulet tasapainottamaan renkaasi esimerkiksi ratin tai auton tärinän ilmestyessä, sitä vähemmän renkaasi ehtivät kulumaan epätasaisesti.

Huomaathan, että väärin tasapainotetut renkaat voivat vahingoittaa ohjausta ja jousitusta. Siksi renkaiden tasapainotus on tärkeää, eikä sitä kannata yrittää tehdä itse. Jos tasapainotusta pitkittää, niin vahinkoa voi syntyä myös laakereihin ja iskunvaimentimiin.

Talvikaudella vanteisiin voi kerääntyä lunta, jäätä, tiesuolaa tai hiekkaa, jotka aiheuttavat epätasapainoa ja täten tärinää rattiin. Tällöin ratkaisu on vanteiden pesu ja tasapainotuksen tarkistus henkilökuntamme toimesta.

Ole meihin yhteydessä heti, jos autossasi ilmenee näitä oireita:

Renkaiden tasapainotus on edullinen työ. Työn edullisuudesta johtuen se kannattaa teettää välittömästi, jos autossa ilmenee aiemmin kuvailtuja oireita, koska pitkään jatkunut renkaiden epätasapaino voi johtaa useiden satojen eurojen remontteihin.

Renkaiden tasapainotuksen jälkeen autolla on vakaa ajaa ja ajoturvallisuus sekä -mukavuus paranevat.

Teemme renkaiden tasapainotusta Porissa, Raumalla ja Turussa. Ammattitaitoinen ja palvelualtis henkilökuntamme hoitaa tasapainotuksen nopeasti, joten voit odottaa työn valmistumista halutessasi paikan päällä.

Ota yhteyttä tai varaa aika netissä!

Kuinka voimme auttaa?

Täytä oheinen lomake, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pikaisesti!