Hanki uudet kesärenkaat vielä hyvän sään aikana

Syksynsateet tuo liukkautta teille. Vesiliirron vaara on aina, kun tiellä on vettä. Kesän jälkeen kesärenkaat ovat kuluneet karheiden teiden ja lomakilometrien jälkeen. Kuluneissa renkaissa urasyvyys on pienentynyt ja näin pito tiehen heikkenee

 

Milloin viimeksi tarkastit renkaidesi kunnon?

Kesärenkaiden urasyvyys täytyy olla lain mukaan minimissään 1,6 mm. Uusissa kesärenkaissa urasyvyys on usein n. 8 mm. Mitä pienempi ura, sitä huonompi on pito tiehen. Vesiliirron vaara kasvaa, kun matala ura renkaassa ei päästä vettä poistumaan renkaan ja tien välistä. Kun renkaan urasyvyys alkaa olla 4 mm, on suositeltavaa suunnitella uusien renkaiden vaihtoa.

Jos renkaiden tarkastus ei itseltä onnistu, ammattilainen auttaa mielellään.

Soita aika renkaiden tarkistukseen vaikka heti! 
Lujakumi palvelee Porissa Maantienkadulla ja Ulasoorissa  Raja-HiltantielläRaumalla Poraajankadulla sekä Turussa Rydöntiellä.

Renkaiden vaihtoajan voit varata myös netissä

Huonot renkaat lisäävät onnettomuusriskiä liikenteessä.

Urasyvyyden lisäksi renkaiden kuntoon vaikuttaa mm. epätasainen kuluminen. Renkaiden ajokulmien säädöllä ja tasapainotuksella voidaan ehkäistä epätasaista kulumista.

Renkaiden tasapainotus onnistuu nopeasti ja kätevästi. Samalla voidaan tarkistaa, onko renkaissasi muita vaurioita tai rengasrikon riskiä. Muista myös renkaiden oikea ilmanpaine.

Tasapainotukseen pääset varaamalla aika nettiajanvarauksesta tai soittamalla oman paikkakuntasi Lujakumi liikkeeseen.

Vanhetessaan renkaat tyypillisesti kovettuvat, kuluvat ja menettävät pitoaan, vaikka niillä ei edes ajettaisi paljon. Vaikka ajokilometrejä tulisikin vähän, renkaat on tarkastettava säännöllisin väliajoin. Muista tarkastaa myös vararengas. Helteet, karheat tiet, renkaiden epätasapaino ja väärä säilytys siis heikentävät renkaiden kuntoa ja lyhentävät ajokilometrejä.

Muista myös rengasrikon sattuessa paikallinen ammattilainen!

Jaa tämä artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn