Paras rengas ammattikäyttöön?

Ammattiautoilussa tärkeintä on luotettavuus ja kestoikä.

Yritykselle on kallista seisottaa autoa sekä sen kuljettajaa rengasliikkeessä, kun autoon laitetaan uudet renkaat tai rengasta paikataan laadukkaasti oikein opein.

Miten näitä arvokkaita hetkiä voi vähentää minimiin ja pitää ajoneuvo sekä kuljettaja työssä mikä tuottaa, eikä vain kuluta? 

Rengasvalinnalla on todellakin väliä. Laadukas rengas rakentuu seuraavasti elementeistä; nastojen pysyvyys (nastarenkaat), laadukas kumiseos joka takaa maksimaalisen pidon ja kulutuksenkestävyyden ja vahva renkaan kylkialue.

Mikäli renkaan kumiseosta ei ole kehitetty kovaan käyttöön, voi seurauksena olla usein tapahtuvia rengasrikkoja, jolloin ajoneuvo on aina vähintään puoli tuntia pois pelistä – kuljettaja sen mukana. Pahimmillaan rengasrikko voi aiheuttaa isot kulut mahdollisten hinausten ja korjausten myötä. Toinen samaan aiheeseen liittyvä tekijä on renkaan kylkialue. Tämä on usein vahvistettu pakettiauton renkaissa, jolloin rengas kestää hiertoa esimerkiksi kanttikiviin paremmin kuin rengas jossa vahvistusta ei ole. 

Laadukkaan työkäyttöön suunnitellun renkaan nastat pysyvät renkaassa koko renkaan käyttöiän, vaikka autoa ajettaisiin haastavissa olosuhteissa ja isoilla painokuormilla. Tämä ei ole itsestäänselvyys – valitettavan harva rengas suoriutuu tästä osa-alueesta kiitettävästi. 

Nykyaikaiset kitkarenkaat tarjoavat jo hämmästyttävän hyvää pitoa niin jäisillä kuin lumisilla alustoilla. Rengasmallia valitessa on syytä huomioida onko autolla haastavia jakokohteita tai muuten vaikeita pihoja jonne pitää päästä jäästä huolimatta. Tällöin nastarengas voi olla parempi ratkaisu kuin kitka. Puolestaan Helsingin ja Turun väliä ajava pakettiauto voi pärjätä loistavasti kitkarenkailla, tehden jopa paremman kilometrisuoritteen oikean tuotteen valinnan ansiosta. 


 

Nastat vai kitkat?

Nykyaikaiset kitkarenkaat tarjoavat jo hämmästyttävän hyvää pitoa niin jäisillä kuin lumisilla alustoilla. Rengasmallia valitessa on syytä huomioida onko autolla haastavia jakokohteita tai muuten vaikeita pihoja jonne pitää päästä jäästä huolimatta. Tällöin nastarengas voi olla parempi ratkaisu kuin kitka. Puolestaan Helsingin ja Turun väliä ajava pakettiauto voi pärjätä loistavasti kitkarenkailla, tehden jopa paremman kilometrisuoritteen oikean tuotteen valinnan ansiosta. 

 

 

Kuvassa Nokian Hakkapeliitta C3 (nasta) ja Hakkapeliitta CR3 (kitka)

Kestoa kanttikivien iskuja vastaan

Pakettiautot joutuvat esimerkiksi pakettien toimitustehtävissä kaupunkien keskuksiin, jossa usein vastassa on kadunreuna kanttikivien kera. Tätä varten pakettiautoihin suunnitelluissa renkaissa on usein vahvistettu kylkialue kestämään hiertoa ja osumia paremmin. 

Nokian Renkaat on kehittänyt  patentoidun Nokian Tyres Aramid Sidewall -teknologian, jolla renkaan kylkialueesta saadaan mahdollisimmin kestävä. Tämä on toteutettu lisäämällä kumiseokseen Aramid-kuituja, jotka vahvistavat renkaan kestävyyttä viiltoja ja hiertoa vastaan. 
Aramid-kuituja on käytetty muun muassa sotilas- ja lentokonetekniikassa, joten se on paras käytettävissä oleva kuitu vahvistamaan pinnan läpäisemättömyyttä.

 

Mikäli vahinko kuitenkin käy

Suosittelemme Nokian pakettiauton renkaita ammattikäyttöön, sillä silloin saat renkaalta pitkän käyttöiän, riittävästi pitoa Suomen haastaviin olosuhteisiin sekä mielenrauhaa työtehtäviin keskittymiseen. 
Renkaita hankkiessa saat lisäksi käyttöösi myös ilmaisen Hakka-Turvan. 

Hakka-Turva korvaa ensimmäisen vuoden aikana (*) mahdollisesta renkaan rikkoutumisesta aiheutuvan renkaan uusinnan. Mikäli rengas rikkoutuu eikä sitä enää saada paikattua, voit olla huoleti. Rengasliike laittaa autoosi uuden renkaan ja matkasi jatkuu nopeasti. 

Mikäli et pääse ajamalla rengasliikkeeseen asti, sisältyy Hakka-Turvaan myös hinauspalvelu, jolla auto saadaan rengasliikkeeseen työn alle. 

Tiepalvelun käyttö vaatii ilmaisen rekisteröitymisen, jonka myyjämme tekevät mielellään puolestanne renkaiden oston yhteydessä.

* 4 mm kulutuspintaan asti

Renkaiden huolto

Renkaiden huolto on tärkeä osa renkaan toiminnan ja kestoiän maksimointia. 

Pidä huoli, että tarkistat tai tarkistutat rengaspaineet säännöllisesti, renkaassa on tarpeeksi ilmaa kuormaan nähden ja että renkaiden pyöränkulmat on kunnossa. Teettäessäsi renkaiden kausivaihdon meillä, kerromme aina mikäli renkaiden kunnossa on huomautettavaa, esimerkiksi väärien pyöränkulmien aiheuttamasta alkaneesta kulumisesta. Samalla saat halutessasi neuvoja oikeasta ilmanpaineesta. 

Toivotamme sinut tervetulleeksi asioimaan liikkeissämme Turussa, Porissa ja Raumalla. Valitaan yhdessä yrityksesi käyttöön sopivimmat renkaat ja pidetään renkaat pyörimässä. 

Voit jättää renkaat meille kausisäilytykseen, jolloin renkaiden kunto tarkastetaan joka kausivaihdon yhteydessä, renkaiden ilmanpaineet tarkistetaan ja asetetaan oikeiksi. Lisäksi ne säilötään oikeissa olosuhteissa ja asennossa, jolloin rengas ei kärsi esimerkiksi liian kylmän tai lämpimän tilan, suoran auringonvalon vaikutuksesta ja pysyy käyttökelpoisena mahdollisimman pitkään.
Vaihto sujuu meiltä nopeasti, auto ja kuljettaja ovat nopeasti takaisin jatkamassa tuottavia työtehtäviä.

Pyydä tarjous oman yrityksesi pakettiautojen säilytykseen ja vaihtoon!

 

Jaa tämä artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn