Minkälaiset kesärenkaat pitäisi valita?

Kesärenkaiden kirjo on varsin laaja nykyään. Tuumakokoja on aina 10-tuumaisesta erikoisrenkaista 24-tuumaisiin maasturin renkaisiin. Myös merkkejä on paljon. Miten siis valita rengas, joka sopii omaan ajoon parhaiten? 

Keräsimme alle muutamia ajatuksia, jotka koemme vaikuttavan merkittävästi renkaan valintaan.

Premium renkaat

Premium renkaiksi luokitellaan tuotteet, joiden takana on tunnettu valmistaja. Näiden valmistajien panostus tuotekehitykseen ja -testaukseen takaa parhaan lopputuotteen. Renkaiden kumiseoksen laatu, kulutuspinnan kuviointi ja renkaan rakenne edustavat uusinta tekniikkaa. Tästä syystä renkaat ovat vuodesta toiseen rengastestien kärjessä huippuominaisuuksillaan. Rengastestit antavat hyvät suuntaviivat turvallisuudesta kiinnostuneelle autoilijalle renkaan valinnassa.

Me suosittelemme Premium renkaita kuljettajalle, joka ajaa autollaan paljon ja haluaa että rengas toimii kaikissa olosuhteissa yllätyksettömästi ja turvallisesti. Yleensä paras kilometrisuorite saadaan Premium renkailla, kuten Nokian, Michelin tai Yokohama. Myös hiljaisinta rengasta etsivän on yleensä suunnattava katse Premium valmistajien tuotteisiin.

Renkaan suorituskyky korostuu suurissa nopeuksissa. Esimerkiksi moottoritietä usein ajavan kannattaa valita autonsa alle Premium renkaat, jolloin vesiliirron vastustuskyky on suurempi ja rengas toimii äkillisissä suunnanmuutoksissa ja jarrutustilanteissakin turvallisesti.

Tiedätkö, milloin on aika hankkia uudet kesärenkaat? Lue blogistamme »  

Tutustu kesärengasvalikoimaamme » 

Keskihintaiset renkaat

Keskitason renkaiksi luokitellaan tuotteet, joiden takana on yleensä iso valmistaja, mutta renkaan kehityksessä tavoitellaan Premium rengasta edullisempaa tuotekategoriaa. Näillä renkailla on osaavan valmistajan myötä tuotekehitys ja -testaus kunnossa. Renkaiden pintakuviot on usein Premium renkaiden pohjalta kehitettyjä ja myös kumiseokset ovat samalla tehtaalla kehitettyjä. Parhaisiin pito-ominaisuuksiin vaikuttaa kaikkein eniten renkaan kumiseos. Keskihintaluokan renkaissa kumiseos on yleensä hieman Premium isoveljiään edullisempaa, mikä mahdollistaa alemman myyntihinnan.

Meidän keskihintainen tuote, Point S Summer, on mahtava vaihtoehto lähes jokaiselle autoilijalle. Renkaiden suunnittelun ja valmistuksen takana on eurooppalainen Premium-valmistaja.

Point S Summer -kesärenkaat ovat hiljaisia ja ajotuntuma on miellyttävä. Renkaiden turvallisuus on korkealla ja asiakkaamme saavuttavat renkaalla hyvän kilometrituloksen. Renkaan hinta-laatusuhde on erinomainen!

Point S Summer -renkaiden laaja kokovalikoima kattaa niin henkilö-, katumaasturi-, kuin pakettiautotkin. Asiakkailtamme Point S Summer -kesärenkaat saavat vuodesta toiseen ylistäviä kommentteja ja moni tuleekin varta vasten niitä ostamaan.

Tutustu kesärengasvalikoimaamme » 

Edulliset "halparenkaat"

Edullisimmat, usein Kiinassa valmistetut, renkaat ovat kaikkein vaikeimmat kategorisoida, sillä tästä hintaluokasta löytyy sekä aivan mainioita, että todella heikoilla ominaisuuksilla varusteltuja renkaita.

Usein tässäkin seurataan tuttua kaavaa; mitä enemmän maksat, sen paremman renkaan saat. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö edullisemmat renkaat voisi olla järkevä hankinta. Mikäli ajo keskittyy enimmäkseen taajaman alueelle, tai autolla ajetaan vähemmän, satunnaisesti pidemmällä käyden, oikein valittu ”halparengas” voi olla hyvä valinta. Nyrkkisääntönä renkaita ostaessa on, että pitää tietää minkä tasoiset renkaat alla ovat ja sopeuttaa oma ajokäytös renkaiden mukaan.

Halparengas ei pärjää ominaisuuksillaan ylempien kategorioiden tuotteille, mutta paikassaan ne tarjoavat kustannustehokkaan ratkaisun vähän ajavalle autoilijalle. Uusi halparengas on kuitenkin aina parempi kuin loppuun ajettu Premium rengas!

Hyvä ratkaisu edullisen renkaan ostajalle on Point S -ketjun maahantuoma Minerva. Olemme myyneet Minervaa ja todistaneet renkaan toimivuutta ja laatua jo lähes 10 vuoden ajan. Renkaat ovat omassa kategoriassaan hyvälaatuisia, tasapainoisia, kestävät hyvin perusajossa ja ne käyttäytyvät hyvin ääritilanteissa.

Kauttamme saa tietysti myös monen muun merkin renkaita, kaikissa hintaluokissa, mutta haluamme nostaa itse parhaiksi kokemamme vaihtoehdot kustakin hintaluokasta esille, sillä ne totisesti ansaitsevat kehunsa.

Varmistaaksesi juuri sinulle parhaiten sopivan rengasvalinnan, ota yhteyttä myyntiimme tai tule poikkeamaan liikkeissämme!

Nähdään rengaskaupoilla!

Jaa tämä artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn