Renkaiden vaihto hinta – miksi renkaanvaihdosta kannattaa maksaa ammattilaiselle?

Renkaiden vaihto on yksi niistä arjen töistä, jonka ulkoistaminen on sekä helppoa että edullista. Vanhan sanonnan mukaan halvalla ei kuitenkaan yleensä saa hyvää, joten jos jostain syystä tuskailet renkaiden vaihdon hinnan kanssa, lue tämä blogi!

Kerromme lisäksi, miksi erityisesti sähköauton renkaiden vaihtoon ei kannata ryhtyä itse.

Pelkkää renkaiden vaihdon hintaa ei kannata tuijottaa – eri paikoissa renkaanvaihdon palvelu sisältää eri asioita

Me Lujakumilla olemme sisällyttäneet renkaanvaihdon hintaan pieniä, arkeasi helpottavia yksityiskohtia.

Keräsimme 6 syytä, miksi asiakkaamme valitsevat meidät renkaanvaihtoa varten:

 1. Ei autotallin lattialla tai omassa pihassa auton alla möyrimistä
 2. Ei erillistä reissua huoltoasemalle rengaspaineiden tarkistusta ja säätöä varten – resetoimme myös autosi ajotietokoneen tiedot, jotta et saa aiheettomia hälytyksiä rengaspaineista renkaanvaihdon jälkeen
 3. Ei auton alta irrotettujen, likaisten renkaiden pesua ja kuravesiroiskeita
 4. Ei epätietoa, onko auton alle vaihdettujen renkaiden kunto ja urasyvyydet turvalliset
 5. Ei huomaamattomia rengasriskejä, kuten rikkinäisiä vanteita tai venttiileitä
 6. Ei töhryisiä renkaita auton takapenkillä: meiltä saat jokaisen renkaan pakattuna omaan rengaspussiinsa

Sen sijaan, että käytät kaikkiin renkaiden vaihdon vaiheisiin aikaa n. 1,5–2 h, voitkin istahtaa 15–30 minuutin ajaksi juomaan kupillisen kuumaa jossakin toimipisteessämme.

Ammattilaisemme tekevät työn puolestasi ja lisäksi saat tiedon siitä, kauanko autosi alle vaihdetut renkaat vielä ovat turvallisessa ajokunnossa.

Lujakumilla renkaiden vaihdon hinta: 45 €/henkilöauton rengassarja ja 50 €/pakettiauton rengassarja.

Renkaiden vaihdon hinta on tärkeä, mutta merkityksellistä on myös oikea-aikainen palvelu

Renkaiden vaihto Lujakumilla ei sisällä viime hetken kiirettä ja jonotusta, jos toimit näin:

 1. Seuraa säätiedotuksia
  Tieliikennelain mukaan autossasi tulee olla talvirenkaat 1.11. alkaen, jos keli sitä edellyttää. Kelin edellyttäminen tarkoittaa, että teillä on pieniäkin liukkaita osuuksia – tai vain pakkoja, joissa on liukkauden uhka. Siis varaudu – olet myöhässä silloin kun lumi on maassa tai tiet jäässä.
 2. Varaa renkaiden vaihdon aika netistä
  Lujakumin nettiajanvarauksen kautta valitset helposti omaan kalenteriisi parhaiten sopivan ajankohdan. Kalenterissamme on eniten vapaita aikoja silloin, kun sääennusteet eivät lupaa lumisadetta seuraavalle yölle. Huomaathan, että talvirenkaasi eivät erityisesti kulu, vaikka vaihdattaisitkin ne viikon tai pari etuajassa!
 3. Saavu varaamanasi ajankohtana Lujakumin toimipisteeseen
  Kun olet varannut renkaan vaihtoa varten ajan, et joudu odottamaan vuoroasi vaan autosi renkaat vaihdetaan sovitusti.

Mitä jos renkaiden vaihdon yhteydessä jättäisitkin renkaasi meille rengashotelliin?

Rengashotelli helpottaa asiakkaidemme arkea yleisimmin 3 tavalla:

 1. Kodin varastotilat ovat rajalliset, jolloin renkaiden säilyttäminen muualla helpottaa ahtautta,
 2. Kun renkaat ovat valmiiksi rengashotellissa, ei painavia ja likaisia renkaita tarvitse itse pyöritellä ja nostella kellarin tai varaston peränurkasta päivänvaloon,
 3. Ammattilaisemme pitävät huolen rengashotellissa säilytettävien renkaiden kunnosta, ja ottavat asiakkaaseen ennakoidusti yhteyttä, jos renkaiden allevaihto seuraavaan sesonkiin ei enää ole järkevää.

Rengashotellimme hinta on vain 98 €/6 kk. Hinta sisältää renkaiden vaihdon ja niiden täyshuollon. Jos siis vertaat pelkän renkaiden vaihdon hintaa (45 €) rengashotellin puolen vuoden hintaan (98 €), huomaat että säilytysmaksumme on vain n. 9 €/kk.

Rengashotellimme asiakkaiden renkaiden kausivaihto on erityisen sujuvaa, sillä tiedämme, että autoon vaihdettavat renkaat ovat varmasti ajokunnossa. Rengashotellin asiakkaana alle 15 min pysähdys renkaiden vaihdossa riittää!

Tiesitkö, että sähköauton renkaiden vaihto itse on riskialtista?

Sähköautot ovat usein akkujensa vuoksi painavampia kuin polttomoottoriautot. Suosittelemme harkitsemaan painavan ja usein myös erityisen arvokkaan sähköauton tunkkaamista kotikonstein kahdesta syystä:

 1. Akut sijaitsevat auton pohjassa, joten jos asetat tunkin väärin, hajotat herkästi koko akuston.
 2. Täyssähköauton akusto voi painaa jopa 500–600 kg, joten raskaan auton turvallinen tunkkaaminen vaatii kovan alustan ja laadukkaan tunkin.

Ole siis tarkkana – kymmeniä tuhansia euroja maksavan auton rikkominen renkaiden vaihdossa harmittaa, sillä renkaiden vaihdon hinta on kuitenkin vain 35 €/henkilöauton rengassarja.

AdobeStock_246497337 (1)

Helpota arkeasi ja hoida rengasasiat kuntoon Lujakumin liikkeessä!

Ota yhteyttä lähimpään Lujakumin toimipisteeseen, kun toivot, että hoidamme talvirengasasiasi kuntoon ammattilaisen varmuudella.

Me voimme vaihtaa vanhat talvirenkaat takaisin autoosi, etsiä tarpeeseesi ja budjettiisi sopivat uudet talvirenkaat, säilyttää kesärenkaitasi talven yli rengashotellissa ja halutessasi vaikka maalata kesärenkaidesi vanteet astetta näyttävämmiksi ensi kesää varten.

Tutustu koko talvirengasvalikoimaamme »

Jaa tämä artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn