Vanteet – 5 + 1 vinkkiä vanteiden valintaan

Suunnitteletko uusien vanteiden hankintaa? Lue nämä vannevinkit ennen ostopäätöstä, jotta ostat oikean kokoiset, hinta-laatusuhteeltaan järkevät ja sinun käytössäsi parhaiten kestävät vanteet.

1.      Mieti vannebudjettisi valmiiksi

Minkä verran sinä olet valmis maksamaan autosi vanteista? Vannesarjan hinnat liikkuvat noin 400 € ja 4000 € välissä, joten valinnanvaraa löytyy.

Hintahaitarin yläpään vanteet on valmistettu takomalla. Vanteen muotoilussa käytetään kovaa painetta, jonka lopputuloksena saadaan tiivis, kestävä ja kevyt lopputuote.

Hintahaitarin halvemmassa päässä olevat vanteet taas ovat tyypillisesti valettuja vanteita, joista edullisimmat eivät myöskään ole vanteista kaikkein kestävimpiä. Tämä johtuu siitä, että edullisimmilla vannevalumenetelmillä alumiinin tiheys ei ole yhtä korkea, kuin muilla tavoilla valmistetuilla vanteilla. 

Hintahaarukan ääripäiden väliin mahtuu myös paljon laadukkaita, näyttäviä ja suosittuja vanteita, joihin tutustumalla löydät varmasti omaa silmääsi miellyttävän sarjan. Katso kuvia Lujakumin vanneasennuksista » 

2.      Huomioi vanteen koko

Autojen massat kasvavat koko ajan, ja sen mukana kasvavat myös jarrujen koko ja vaatimukset.

1990-luvun autoihin myytiin tyypillisesti 14-tuumaisia vanteita, kun nyt 2020-luvulla vallalla ovat 18-tuumaiset ja sitä isommat. Vinkki kuulostaa itsestään selvältä, mutta muistutamme silti: sovita vanteet siihen autoon, mihin niitä olet ostamassa.

Emme suosittele siirtämään vanteita vanhemmasta autosta suoraan oman autosi alle ilman, että olet kysynyt neuvoa rengasalan asiantuntijalta.

3.      Tunnetut vannebrändit ja niiden kopiot

Kulttibrändien replicavanteista kaikki eivät ole laadukkaita.

Tunnetuimmat vanteiden laatubrändit ovat luonnollisesti myös arvokkaita. Monet auton omistajat kuitenkin etsivät näiden brändivanteiden ulkoasua muistuttavia vanteita hieman huokeammalla hinnalla – ehkä sinäkin?

Vinkkimme on, että replicavanteista kaikkein edullisimpia ei kannata ostaa, ellet etsi vanteita yhden kesän ajoa varten. Jos haluat vanteiden kestävän käyttöä pidempään, vannesarjan hintalappu antaa sinulle suuntaa myös laadusta.

Onneksi klassikkomerkkien replicavanteista löytyy myös kestäviä vanteita hieman matalammallekin budjetille – kysy konkreettisia vinkkejä asiantuntijalta!

vanneseinä-2-small

4.      Automerkin alkuperäisiä vanteita muistuttavat jälkimarkkinavanteet

Oletko ostanut auton, jossa on mukana vain yksi rengassarja ja haluaisit toisetkin renkaat alkuperäisvanteilla?

Automerkin omien, alkuperäisten vanteiden sekä jälkimarkkinavanteiden löytäminen voi joskus olla työlästä. Monella autonomistajalla on kuitenkin halu saada autoonsa valmistajan alkuperäiset vanteet, jotta auton ulkoasu olisi mieleinen.

Jos sinäkin etsit autoosi alkuperäishenkisiä vanteita, löydät sopivat meiltä. Näiden vanteiden keskiöön voimme kiinnittää automerkkisi logon, jonka avulla viimeistelet kokonaisuuden.

Lukuvinkki: Vanteiden maalaus – huomioithan nämä 3 asiaa vanteita maalatessasi

5.      Huomioi myös rengaspaineantureiden ikä vanteita vaihtaessasi

Jos autossasi on rengaspaineanturit, niitä ei välttämättä kannata suoraan siirtää uusiin vanteisiin.

Erityisesti vuoden 2014 jälkeen valmistetuista autoista löytyy rengaspainevalvontajärjestelmä. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jos olet uusimassa vanteita 5–6 vuotta vanhaan autoon, ei rengaspaineantureita todennäköisesti kannata enää siirtää uusiin renkaisiisi.

Anturit toimivat usein paristolla, ja pariston vaihtaminen liimatusta, vanteen sisälle asennettavasta yksiköstä on haasteellista. Ongelma on käytännössä pariston irrottaminen ilman, että osa muuten hajoaa.

Kun ostat uutta vannesarjaa, pidä siis mielessäsi myös mahdollinen rengaspaineanturien uusinta. Meillä Lujakumilla suoraan hyllystä antureita löytyy kolmessa värissä: hopeanharmaana, tummanharmaana ja mustana, jolloin saamme anturit häivytettyä huomaamattomasti vanteen värin kanssa.

+ 1. Keskustele asiantuntijan kanssa ennen vanneinvestointia

Ennen vanneinvestointia sinun kannattaa keskustella rengasasiantuntijan kanssa, jotta ostat oikean kokoiset, hinta-laatusuhteeltaan järkevät ja sinun käytössäsi parhaiten kestävät vanteet.

Me Lujakumilla olemme saaneet lukuisia, positiivisia palautteita siitä, kuinka ammattitaitoisesti keskitymme jokaisen vanneasiakkaamme tarpeeseen. Voit luottaa, että emme kaupustele sinulle tietokoneelta katsoen suunnilleen sopivan oloista vannesarjaa, vaan olemme oikeasti kiinnostuneita sinun kysymyksistäsi.

Me olemme ketterä rengasalan yritys, joten pystymme reagoimaan asiakkaidemme toiveisiin nopeasti ja joustavasti. Vanteita on esillä kaikissa toimipisteissämme!

Kauttamme ostat vanteet myös Point-S Rengastilillä, jolloin maksat ostokset laskulla. Saat 12 kk maksuaikaa, täysin korottomasti!

 

Jaa tämä artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn