Vanteiden maalaus – huomioithan nämä 3 asiaa vanteita maalatessasi

Auton vanteita maalataan tyypillisesti kahdesta syystä:

  1. hyväkuntoisen tai uuden vanteen väri halutaan vaihtaa omaa silmää miellyttävämmäksi ja auton ilmeeseen paremmin sopivaksi,
  2. kuluneita ja vanhoja vanteita maalataan, jotta niiden korroosionkestävyys paranisi ja vanteet kestäisivät käyttöä pidempään.

Tässä blogissa kerromme, mitkä kolme käytännön asiaa vanteen maalaamisessa kannattaa ottaa huomioon.

1.      Uuden tai hyväkuntoisen vanteen värin vaihtaminen

Näemme näyttäviä ja omaperäisiä vanteita päivittäisessä liikenteessä yhä useammin, sillä auton alle halutaan nykyään asentaa muutakin, kuin hopeaa, valkoista tai mustaa vannesarjaa. Minkä värisiä vanteita sinä suunnittelet?

Jos tausta-ajatuksesi maalaamiselle on hyvän näköisen menopelin luominen, suosittelemme valitsemaan maalattaviksi uudet tai erittäin hyväkuntoiset vanteet. Näin tehtävän pohjatyön määrä pysyy minimissään ja lopputulos on varmasti onnistunut ja kestävä.

Kolme vaihtoehtoa vanteiden värin vaihtamiseen:

  1. Parhaan lopputuloksen saavutat ostamalla uudet, esimerkiksi hopean väriset vanteet, jotka me Lujakumilla sävytämme haluamallasi värillä. Värivalikoimastamme löydät kaikki mielikuvituksellisimmatkin vaihtoehdot esimerkiksi kullasta pinkkiin tai limenvihreään.
  2. Toimita olemassa oleva, hyväkuntoinen vannesarjasi meille, niin me huolehdimme vaadittavista pohjatöistä ja maalaamme ne toivomallasi värillä. Pohjatyöt ja vaurioiden korjaamisen kustannukset vaihtelevat tapauskohtaisesti, joten suuria säästöjä uusien vanteiden ostamiseen verrattuna et välttämättä saa.
  3. Voit myös maalata vanteesi itse – sopivia maaleja löydät useista kaupoista. Olemme kuitenkin huomanneet, että ilman kunnollisia puhallusvälineitä ja suojauksia omatoimimaalaus ei välttämättä tuo kovin kestävää lopputulosta. Pelkkä spraymaali ei itsessään myöskään peitä kolhuja. Muista lisäksi huolehtia, että maalia ei päädy esimerkiksi pulttien reikiin tai muihin vääriin paikkoihin.

Vilkaise inspiraatiota näyttäviin vanteisiin Vanneblogistamme »

2.      Kuluneiden vanteiden elvyttäminen maalaamalla

Vanteiden maalaamisella ei aina haeta näyttävää ulkonäköä. Maalaaminen on myös keino suojata vanhoja, kuluneita vanteita, jotta niitä ei vielä tarvitsisi vaihtaa uusiin. Hapettuneiden vanteiden maalaamisella on kokemuksemme mukaan mahdollista saada noin 1–1,5 vuotta lisää käyttöaikaa.

Talvirenkaiden vanteet ovat meillä Lujakumin toimipisteissä tyypillisimpiä kunnostettavia vanteita, sillä talven haastavien ajokelien mekaaninen rasitus, hiekoitussepelit ja suola aiheuttavat helposti vaurioita vanteen pintaan.

Huomionarvoista on, että mitä huonommassa kunnossa maalattavat vanteet ovat, sitä suurempi työ maalaamista edeltävissä pohjatöissä on. Paljon käytettyjen vanteiden pinnassa on useita eri asteisia vaurioita, joiden korjaaminen vaatii toisinaan runsaasti työtunteja hiekka- tai soodapuhalluksen, kittaamisen ja pohjamaalaamisen muodossa.

Pohjatöiden kanssa on oltava perusteellinen, sillä jos maalin alle jää yhtään hapettumisen jälkiä, vanne ruostuu uudelleen varsin nopeasti. Isot pohjatyöt nostavat vanteen kunnostamisen kustannuksen lähelle kokonaan uuden vanteen ostohintaa.

Jos et tiedä, onko sinun autosi vanteet vielä siinä kunnossa, että kunnostaminen ja maalaaminen kannattaa, voit aina tulla johonkin Lujakumin toimipisteistä keskustelemaan ammattilaistemme kanssa.

95703066_3332407423459583_4615613967883042816_o

3.      Maalauta kesävanteesi talvella tai ajoissa keväällä

Kesävanteiden maalauttaminen meillä Lujakumilla on tyypillisintä talvirengaskauden aikana. Asiakkaamme siis ostavat uudet vanteet kesää varten ja maalauttavat ne oikean väriseksi ennen kesärenkaiden asennusta. Vanteiden maalaaminen kestää useimmiten noin 2–4 viikkoa, joten suosittelemme lähtemään vannekaupoille jo kevättalvella. Näin ennakoimalla ajelet uudet vanteet allasi läpi kesän!

Jos huomaat, että tarvitset uudet kesärenkaat kesken kesärengaskauden tai vaihdat autoa kokonaan, onnistuu vanteiden maalauttaminen sujuvasti myös tällöin. Asiantuntijamme esittelevät mielellään mallivanteitamme sinulle ja ideoivat kanssasi autoosi sopivia, räväköitä värivaihtoehtoja.

Lukuvinkki: Vanteet – 5 vinkkiä vanteiden valintaan

Maalauta tai osta uudet vanteet Lujakumilta

Lujakumi on ketterä rengasalan yritys, joten pystymme reagoimaan asiakkaidemme toiveisiin nopeasti ja joustavasti. Vanteita on esillä kaikissa toimipisteissämme!

Kauttamme ostat vanteet myös Point-S Rengastilillä, jolloin maksat ostokset laskulla. Saat 12 kk maksuaikaa, täysin korottomasti!

Kysy lisää vanteiden maalaamisesta, mahdollisesta aikataulusta tai hinnoista »

Jaa tämä artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn